Veelgestelde vragen

Gaat u het trappenhuis veiliger (laten) maken, dan heeft u mogelijk vragen die van invloed kunnen zijn op het werk. Hieronder treft u veel gestelde vragen aan. Heeft u een andere vraag, neem dan contact op.

Wat is de beste volgorde als mijn trap nog geschilderd wordt?

   

   

Laat sleuven frezen voordat de laatste verf- of laklaag wordt aangebracht. Dan worden beschadigingen voorkomen. Is de trap toch al geschilderd, dan wordt tijdens het frezen hier rekening mee gehouden. De verf moet goed zijn uitgehard.

Zijn antislip profielen verwijderbaar na montage?


Een antislipprofiel kunt u eenvoudig na montage verwijderen. Het profiel wordt niet in de sleuf gelijmd.

Kan een profiel uit de sleuf gelopen worden?

De sleuf wordt exact gefreesd op de maatvoering van het profiel. De (meeste) profielen hebben weerhaakjes / lammellen aan de onderzijde welke vastgrijpen in de sleuf. Het profiel wordt niet gelijmd.

Wat kan ik van de installateur verwachten?Is het profiel al in huis, dan zal deze worden opgemeten. Op de maatvoering van het profiel wordt de sleuf gefreesd. Na het frezen van de sleuven wordt de trap schoongemaakt. U installeert zelf het profiel in de sleuf. Levert Trapfrezen.nl het profiel? Dan wordt deze door de installateur geplaatst.

Moet ik iets doen voordat de werkzaamheden starten?


De traptreden moeten vrij zijn van vloerbedekking, lijmresten, bouwafval of andere oneffenheden. Is de trap open? Dan raad ik aan om goederen onder de trap tijdelijk weg te halen (in verband met stof). U hoeft geen ruimtes af te plakken.

Onstaat er veel stof tijdens het frezen?


Tijdens het frezen komt zaagsel en stof vrij. Deze wordt direct afgezogen. Daardoor blijft het relatief kleine werkgebied schoon en overzichtelijk. U hoeft geen ruimtes af te plakken.

Waar kan ik op rekenen als het verkeerd gaat?


Beschadigingen in een (net) geschilderd trappenhuis kunnen soms niet worden voorkomen. Trapfrezen.nl is hiervoor niet aansprakelijk. Trapfrezen.nl is niet aangesloten bij een garantie waarborgfonds.

Hoe gaat de oplevering en betaling?


Nadat de werkzaamheden zijn verricht vindt een oplevering plaatst. U krijgt de gelegenheid om het werk te beoordelen. Als deze naar wens is uitgevoerd, ontvangt u de factuur. Betaling vindt plaats na oplevering en bij de installateur.

Kan ik meer kosten verwachten dan van tevoren is aangegeven?

Het kan zijn dat u tijdens de werkzaamheden met meer kosten te maken krijgt dan van tevoren is aangeboden. U kunt daarbij denken aan meerwerk voor hardhouten traptreden. Het frezen van sleuven in hardhouten treden is bewerkelijker en daardoor duurder. Als spijkers in de traptreden aanwezig zijn, worden de freesjes bot waardoor maximaal € 25 per trap meerwerk wordt gerekend. Ook worden eventuele parkeerkosten doorberekend.